مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند فاجعه غزه: آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت! غیرقابل پیش‌بینی بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد
سرخط خبرها

درگیری‌های نیروگاه اتمی زاپوریژیا اوکراین چقدر خطرناک بود؟ 

  • کد خبر: ۱۰۱۰۲۸
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۷
درگیری‌های نیروگاه اتمی زاپوریژیا اوکراین چقدر خطرناک بود؟ 
بمباران بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا از سوی ارتش روسیه و آتش‌سوزی ناشی از آن وحشت از تکرار حادثه اتمی چرنوبیل را در میان جهانیان برانگیخت.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از آنکه مقام‌های اوکراینی اعلام کردند حریق مرکز تمرین و آمادگی نیروگاه مهار شده و آسیبی به تاسیسات ایمنی رآکتور وارد نشده است، نگرانی‌ها کاهش یافت.

با این حال و با وجود آنکه نیروگاه زاپوریژیا طراحی و ساخت متفاوتی با چرنوبیل دارد و در برابر آتش مقاوم است، کارشناسان امنیت هسته‌ای و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسبت به جریان داشتن جنگ در اطراف چنین تاسیساتی هشدار می‌دهند و آن را بسیار خطرناک توصیف می‌کنند.

یکی از نگرانی‌های اصلی این است که بالا گرفتن نبرد در اطراف نیروگاه‌های هسته‌ای می‌تواند به جریان برق سامانه سرمایشی (خنک‌کننده) رآکتورها آسیب برساند. در چنین شرایطی، موتورهای دیزلی با قدرت پایین‌تر برای خنک کردن رآکتورها به کار می‌افتند. آسیب به همین سامانه می‌تواند منجر به فاجعه‌ای نظیر انفجار نیروگاه فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱ شود؛ زمانی که زلزله و سونامی ناشی از آن سیستم سرمایشی را از کار انداخت و باعث شد مواد ذوب شده از قلب سه رآکتور به بیرون نشت کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نسبت به عواقب گسترده و وخیم حوادث مشابه هشدار داد. آقای زلنسکی در یک نطق تلویزیونی پراحساس گفت: «اگر انفجاری روی دهد، این پایانی برای همه و اروپا خواهد بود. اروپا باید تخلیه شود» رئیس جمهوری اوکراین از ملت‌های جهان خواست تا به روسیه برای پایان دادن به نبرد در نزدیکی نیروگاه‌ هسته‌ای فشار بیاورند.

در نیمه شب چه گذشت؟

دمیتری اورلوف، شهراد انرهودار گفت یک ستون نظامیان روس در حال حرکت به سوی نیروگاه زاپوریژیا دیده شدند و صدای تیراندازی در شهر به گوش می‌رسید. اندکی بعد و در بامداد جمعه مقام‌های اوکراینی خبر دادند ارتش روسیه کنترل نیروگاه را به دست گرفته است.

آندری توز، سخنگوی نیروگاه زاپوریژیا به تلویزیون اوکراین گفت گلوله‌های خمپاره مستقیما به محوطه تاسیسات اصابت کرده و باعث آتش‌سوزی در یکی از شش رآکتور نیروگاه شده اند.

به گفته همین مقام، در آغاز آتش‌نشانان به دلیل تیراندازی قادر به کنترل شعله‌های آتش نبودند.

حتی پیش از بروز این حادثه خطرناک،، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای هشدار داده بود که این نهاد به‌شدت نگران عملیات نظامی روسیه در نزدیکی نیروگاه است.

ممکن بود چه اتفاقی بیفتد؟

رآکتوری که آسیب دیده، در زمان حادثه خارج از مدار اما سرشار از سوخت هسته‌ای بود. ۴ رآکتور از ۶ رآکتور هم‌اکنون خاموش شده اند و تنها یکی از آن‌ها فعال است.

جان وولفشتال، مدیر ارشد کنترل تسلیحات و منع اشاعه [تسلیحات اتمی] در شورای امنیت ملی ایالات متحده در دوره باراک اوباما می‌گوید احتمالا گنبد/سپر بتونی از قلب رآکتورها در برابر گلوله‌های توپ و تانک محافظت کرده است. این کارشناس با این حال با یادآوری این واقعیت که«آتش‌سوزی در یک نیروگاه هسته‌ای هیچ‌وقت خبر خوبی نیست، گفت: «به هیچ‌وجه نمی‌خواهیم که نیروگاه‌های اتمی‌مان مورد حمله قرار بگیرند و به آتش کشیده شوند و آن‌هایی که برای اطفای حریق می‌آیند، نتوانند به آن دسترسی داشته باشند.»

از سوی دیگر، خطر سامانه سرمایشی رآکتورها هم وجود دارد. استخرهایی که در آن میله‌های فلزی استفاده شده، خنک می‌شوند، در برابر گلوله‌های توپ و تانک آسیب‌پذیرند و صدمه به آن‌ها می‌تواند باعث نشت مواد رادیواکتیو شود.

منبع: یورونیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->